1 koyun yada keçinin bağırsağı, karnı ve kırklığı
1 yemek kaşığı tereyağı İç harcı için; Yarım kg yağsız kıyma 1 su bardağı bulgur 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Karabiber Kırmızı biber Tuz Karın ve bağırsaklar çok sıkı doldurulmamalıdır. Doldurma işine başlamadan önce büyük bir iğneye sağlam bir ip takın, karnı dikmek için gerekli olacak. İç harç hazırlanır. Bağırsağın ucunu içe doğru itekleyerek doldurulur. Karını da doldurup ağzı dikilir. 40 dakika düdüklü de pişirip bağırsakları lokmalık olacak şekilde kesilir. Karının da içini boşaltılıp küçük küçük o da kesilir ve kızgın tereyağında çevirilir. Afiyet olsun. |
Arama Sorguları: biber salçası, bulgur, Bumbar Dolması Tarifi, domates salçası, Güncel Bilgi, karabiber, kırklık, kırmzı biber, kıyma, koyun bağırsağı, nasıl yapılır, tereyağı, tuz, yemek tarifi, yemek tarifleri
comment closed