Bulguru tel süzgeçte yıkayıp bir kaba alıyoruz. Üzerine bulgurla aynı seviye de olacak kadar sıcak su ekliyoruz. Ağzına kapak kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz. Diğer taraftan patatasi soyup haşlanmaya bırakıyoruz. Bir tane kuru soğanı incecik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz. İçine temizleyip doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Çok az kavurup tuzunu, biberini ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğu zaman içine peyniri de ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra bulgurun içine haşlanmış patatesi, yarım soğan ve 1 sarımsak rendesini, yumurtayı, tuzunu, biberini ekleyip yoğuruyoruz. Biraz toparlanması için içine un ekliyoruz. 2 yada 3 yemek kaşığı kadar çok fazla değil. Daha sonra elimizi suyla ıslatıp harçtan biraz alıp içine ıspanaklı harçtan koyup top şeklinde kapatıyoruz. Üzerine biraz bastırıp şekil verip galeta ununa buluyoruz. Bütün malzemeye aynı işlemi uygulayıp kızartıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
|
Arama Sorguları: beyaz peynir, galeta unu, ıspanak, Ispanaklı Patates Köftesi Tarifi, ince bulgur, kuru soğan, nasıl yapılır, patates, pul biber, Sarımsak, sıvı yağ, soğan, yemek tarifi, yemek tarifleri, yumurta
comment closed