İçi için;
1,5 kg orta yağlı iri kıyma 125 gr tereyağı 1 çay bardağı su 1 kg kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Dışı için; 500 gr yağsız et 3 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı kadar irmik 1,5 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Pul biber 1 yemek kaşığı kuru reyhan 2 yumurta akı Yapılışı Eti geniş bir tavaya alın, ocağın üzerine koyun. Suyu etin üzerine dökün. Suyu çekilince yağı ekleyip kavurun. Soğanları soyun, yıkayın ve incecik kıyın. Ayrı bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavurun. Kavrulan soğanı, ete ilave edin, biraz daha kavurun. Tuzunu, kara ve pul biberini ekleyin, yeterince ya da damak zevkinize göre ayarlayın. En son yarım demet maydanoz kıyın ve ekleyin, ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Buzdolabında iyice soğutun. Not : Et donmuş olacak yoksa köfteler yapılırken hamur yapışmaz, köfteler yarılır. Bulguru 2 su bardağı soğuk su ile ıslatın, 20 dk bekletin. Daha sonra yoğurun, ara sıra su ilave edin, bulgur toparlanmaya başlayınca irmiği ilave edin. Yoğurmaya devam edin, ara sıra su verin (ele yapışmamasi için, hem de özleşmesi için). Özleşmiş hamura en son yumurta akını ilave edin ve yoğurun, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilecek. En son elinizi ıslatın ve hamuru toparlayın. 5 dk dinlendirin. 3 parçaya ayırın. Hamurun 3′te 1′ini alın. Limon büklüğünde parçalar koparın. İki elin arasında yuvarlayın, parmağınızı suya batırın. Avucunuzun arasında köfteleri hafif bastırarak çevirerek oyun, daha önce hazırlanan iç harcı 2 tatlı kaşığı kadar doldurun, köftelerin ağzını kapatın. Oval şekil verin, işlemi tamamlayın. Tencereye yeterince sıvı yağ koyup iyice kızınca 5 adet köfteyi içine atıp kızartın. Kağıt havlu serilmiş tabağa alın. Yağı süzülünce servis tabağına alın. Afiyet olsun. |
Arama Sorguları: bulgur, et, irmik, karabiber, kıyma, Kızartılmış İçli Köfte Tarifi, kuru reyhan, nasıl yapılır, pul biber, soğan, su, tereyağı, tuz, yemek tarifi, yemek tarifleri, yumurta akı, zeytinyağı
comment closed