3 adet patlıcan (yazdan tost makinesinde kızarttığım patlıcanları kullandım)
6-7 adet domates (konserve domates kullandım) 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan 1/3 çay bardağı sıvı yağ Kızartmak için: Sıvı yağ Bu yemek yaz mevsiminde favorimizdir. Ancak kışın mevsimi olmadığı için nasıl yaparım derken konserve domates ve buzluk patlıcan iyi bir çözüm oldu. Buzlukta patlıcan zararlı denmişti biliyorum fakat dayanamadım yaptım. Ve çokta güzel oldu. Deneyin derim. Patlıcanlar iri halkalar şeklinde doğranarak kızgın yağda kızartılır. Ardından fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş tabağa alınır. Ayrı bir yerde domatesler soyularak küp doğranır veya kolay olsun derseniz rendeleyebilirsiniz. Tencerede önce yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ da kavrulur. Kavrulduktan sonra domatesler eklenir. 15 dk sonra minik küpler şeklinde doğranmış sarımsaklar ve tuz eklenir. Karıştırılarak domatesler pişene kadar kısık ateşte kaynatılır. Pişmesine yakın tüm patlıcanlar tek tek domateslerin üzerine oturtulur. 8-10 dk sonra altı kapatılır. En az 1-2 saat dinlendirilir. Yanında cacık veya yoğurtla servis yapılır. ..::Afiyet Olsun::.. |
Arama Sorguları: domates, nasıl yapılır, patlıcan, Patlıcan Oturtma Yapımı Tarifi, Sarımsak, sıvı yağ, soğan, yemek tarifi, Yemek Tarifleri
comment closed