Sayfalar

9 Ocak 2014 Perşembe

Bumbar Dolması

1 koyun yada keçinin bağırsağı, karnı ve kırklığı
1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için;

Yarım kg yağsız kıyma
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

Karın ve bağırsaklar çok sıkı doldurulmamalıdır. Doldurma işine başlamadan önce büyük bir iğneye sağlam bir ip takın, karnı dikmek için gerekli olacak.
İç harç hazırlanır. Bağırsağın ucunu içe doğru itekleyerek doldurulur. Karını da doldurup ağzı dikilir. 40 dakika düdüklü de pişirip bağırsakları lokmalık olacak şekilde kesilir. Karının da içini boşaltılıp küçük küçük o da kesilir ve kızgın tereyağında çevirilir. Afiyet olsun.